Het Spaardersbad uit 1938 in Gouda is uniek, het is één van de slechts twee overgebleven zwembaden ontworpen door architect Wolter Bakker. Het Spaardersbad dankt haar naam aan de inwoners van Gouda die rond 1933 geld bij elkaar spaarden om het overdekte zwembad te kunnen bekostigen. Het is een gebouw vol herinneringen, veel Gouwenaren haalden hier hun zwemdiploma. Sinds 1990 staat het gebouw op de gemeentelijke monumentenlijst.

Sinds mei 2013 staat het zwembad leeg. In samenwerking met Mei architects and planners heeft White House Development plannen gemaakt om het gebouw te transformeren naar zes unieke woningen. Deze komen rondom het oorspronkelijke zwembad te liggen. Het zwembassin wordt een gemeenschappelijke binnentuin, een groene oase met lichteffecten waar het water ’s avonds weer tot leven komt. Tevens wordt het dak boven het bad geopend, zodat er veel licht binnen komt en de oorspronkelijke dakconstructie zichtbaar zal zijn.

De benodigde vergunningen zijn afgegeven en de verkoop is inmiddels gestart. De verwachting is dat de woningen eind 2018 opgeleverd. De meeste woningen zijn inmiddels verkocht, voor meer informatie over eventueel beschikbare woningen kunt u contact opnemen met Boer Makelaardij, Gouda.

Vul je zoekopdracht in.