Aan de Karnemelksloot in Gouda staat een betoverend Rijksmonument, dat omringd wordt door een enorme tuin met monumentale bomen. Het is in 1876 gebouwd als Militair Hospitaal en daarna jarenlang in gebruik geweest als belastingkantoor. Inmiddels heeft het gebouw een bijzondere transformatie ondergaan, er zijn zes exclusieve stadsvilla’s gerealiseerd. Als verwijzing naar de vroegere functie van het gebouw zijn alle zes genoemd naar de oudhollandse munt: Villa Dukaat, Villa Schelling, Villa Gulden, Villa Florijn, Villa Duit en Villa Daalder.

Elke villa heeft een woonoppervlak van 350 tot 400 vierkante meter en plafonds van 5 meter hoog die het gevoel van ruimtelijkheid versterken. Daarnaast zijn de karakteristieke details in neo-renaissancestijl behouden, dit maakt deze stadvilla’s zo bijzonder. Qua oppervlakte en sfeer verschillen de villa’s niet sterk van elkaar, wel heeft elke villa unieke karaktereigenschappen: Een prachtige, monumentale entree, entresols, een tuinkamer met openslaande deuren, zicht op de straat of iconische brede gangen. Ook heeft de Rijksadministratie een gedeelde tuin van 2000 vierkante meter, daarbij heeft iedere villa een privétuin tussen de 50 en 80 vierkante meter met ligging op het zuiden.

Alle zes woningen zijn eind 2017 opgeleverd. White House Development kijkt terug op een bijzondere en succesvolle transformatie die mede tot stand gekomen is door haar partners: Mei Architect and Planners, Boer Makelaardij en Vastbouw B.V.

Vul je zoekopdracht in.

Spaardersbad Gouda