In News

We krijgen mooie reacties op de expositie Bible Art in de Gouwekerk.
Vandaag stond er een artikel in het AD met deze ervaringen.

De expositie Bible Art: van Dalí tot Chagall toont ruim 250 litho’s, gravures, tekeningen en losse voorwerpen van diverse kunstenaars. Naast werken van de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí en de Franse kunstenaar Marc Chagall, zijn ook schilderijen van Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst te zien. Hij maakte tekeningen en schilderijen over het bijbelboek Esther. Werken van Gustave Doré, Otto Dix en Gottfried Engelmann zijn ook aanwezig. De tentoonstelling is te bexzoeken van dinsdag tot en met zondag en entree kost 10 euro. Wegens de vele verkochte tickets en lovende reacties is de tentoonstelling nog een maand langer in de Gouwekerk te zien.

Cok de Jong uit Nieuw-Lekkerland en Tineke Wielenga uit Rotterdam: “Het is een prachtige expositie. De werken zijn heel overzichtelijk opgesteld en het is erg leuk dat er een rustig achtergrondmuziekje opstaat. Bovendien is de Gouwekerk een schitterende – en gelukkig een koele – locatie om een tentoonstelling als deze te houden. Bij sommige schilderijen zou ik wat meer uitleg willen zien, maar de meeste Bijbelse taferelen herken ik wel. Het kleurgebruik van Dalí is ook erg bijzonder om te zien.”

Marie-Jo de Waal uit Oestgeest: “Ik ben katholiek opgegroeid, dus veel van de Bijbelse taferelen komen mij wel bekend voor. Eerder ben ik naar het Bijbels Museum in Amsterdam geweest. Dat was ook erg mooi en als aanvulling wilde ik graag hierheen. Het was mij helemaal niet bekend dat een kunstenaar als Dalí aan aquarel deed. Dat vond ik leuk om hier terug te zien. De locatie is ook werkelijk schitterend. De werken van Dalí vind ik het beste. Bij sommige andere werken mis ik de context een beetje.”

Isabelle Goudy uit Den Haag: ” Bij de werken van Van Lokhorst moet je iets meer over het verhaal van Esther weten. Zo wist ik bijvoorbeeld niet wie Mordechai was en dan is het moeilijker om de schilderijen te plaatsen. De werken van Dalí en Chagall zijn heel erg mooi. Maar ik was ook onder de indruk van de Franse kunstenaar Gustave Doré. Ik neem voor elk schilderij en tekening uitgebreid de tijd.”

De expositie is verlengd t/m zondag 28 juli 2019. We hopen u ook te mogen ontvangen voor een unieke ervaring in de Gouwekerk.

Vul je zoekopdracht in.