In News

BOTERSLOOT •

White House Development B.V. gaat het gebouw van de voormalige Spaarbank te Rotterdam, gelegen aan de Botersloot 23 tot en met 27 in Rotterdam, transformeren tot een hotel. Borealis Hotel Group B.V. zal hier met het nieuwe hotelconcept “Motto by Hilton” het hotel met 108 kamers gaan runnen. Hilton richt zich met het nieuwe brand voornamelijk op hoofdsteden als Londen, Parijs, Dublin, New York en Tokyo en omschrijft het “Motto by Hilton” concept als een M I C R O     H O T E L met een U R B A N  V I B E op hoog stedelijke locaties voor de urban travelers. Op dit moment zijn er diverse Motto by Hilton hotels in ontwikkeling in de wereld (Londen, San Francisco) en deze locatie aan de Botersloot in Rotterdam zal de eerste Motto by Hilton op het Europese vasteland zijn dat zijn deuren zal openen in 2022. Architectenbureau deRAB heeft in samenwerking met Hugo Interieurvormgeving het hotel ontworpen.

HISTORIE

De eerste Spaarbank te Rotterdam is in 1818 geopend aan de Gedempte Botersloot (nu Botersloot) in het centrum van de oude stadsdriehoek van Rotterdam. De bank heeft in het begin van de 20e eeuw verschillende verbouwingen en uitbreidingen ondergaan, waarvan de laatste van de hand van architectenbureau Van der Heijden en Van Nieuwenhuizen. Tijdens het bombardement op 14 mei 1940 is de bank nagenoeg geheel door brand verwoest en moest de bank het doen met enkele noodgebouwen welke op de huidige locatie van de bank hebben gestaan. Kort na het bombardement zijn de plannen opgesteld voor de bouw van een nieuw bankgebouw. Voor het naoorlogse gebouw werd ook weer architectenbureau Van der Heijden en Van Nieuwenhuizen uitgenodigd echter werd door de organisatie die de wederopbouw leidde, het Adviesbureau Stadsplan Rotterdam (ASRO), besloten dat architect J.J.P. Oud als versterking moest worden toegevoegd. Het gebouw werd uiteindelijk zijn ‘troetelkind’ en hij is daarmee onlosmakelijk verbonden met het gebouw.

#mottobyhilton #hotelrotterdam #hilton #boterslootrotterdam #botersloot #whitehousedevelopment #borealis #microhotel #urbanvibe #urbantravelers #ontwikkeling #herbestemming

Vul je zoekopdracht in.