In Development

Het Kaaspakhuis in Gouda kent een geschiedenis van 100 jaar kaas maken. Inmiddels heeft het pakhuis een unieke transformatie ondergaan naar 52 stedelijke appartementen. Het oorspronkelijke kaaspakhuis van ‘De Producent’ is een Rijksmonument. De grootste veranderingen van de transformatie worden daarom pas zichtbaar als je het gebouw binnen stapt.

De twee pakhuizen werden gescheiden door een ventilatiesteeg, door aan weerszijde stukken vloer en gevel weg te halen en de steeg te overkappen is een atrium ontstaan. Via deze steeg komen de bewoners het ruime atrium binnen die toegang biedt tot de appartementen op vier verschillen verdiepingen. Door hergebruik de originele kaasplanken aan de wanden van het atrium is de geschiedenis van het gebouw nog goed voelbaar.

De appartementen zijn stuk voor stuk unieke loftwoningen, spannend, smaakvol en helemaal van deze tijd. De 52 appartementen zijn halverwege 2017 opgeleverd. Naast de transformatie naar 52 appartementen heeft het Kaaspakhuis op de begane grond ruim 500 m² kantoorruimte, met de unieke sfeer en uitstraling die je alleen in een oud pakhuis vindt. Voor meer informatie over de verhuur van deze ruimten kunt u contact opnemen met de beheerder: White House Development.

White House Development nam samen met Mei architect and planners het initiatief voor deze succesvolle ontwikkeling en kijkt terug op een bijzondere transformatie, in samenwerking met Vergeer Bouw b.v. en Boer Makelaardij.

Vul je zoekopdracht in.

De Generaal RijswijkBinckhorst 3D binnenkant